Tarik Đerzić - istinski golfer

Tarik Đerzić - istinski golfer

Tarik Đerzić - istinski golfer

Portal www.bhgolf.ba je tačno 12 godina u službi svih golfera BiH. Od 1.1.2022. godine portal kakvog poznajemo odlazi u arhivu a ogromna arhiva rezultata, članaka, fotografija ostaje i prilagođava se novom vremenu. Naša želja je da završimo svoju misiju sa najboljim mladim golferom Bosne i Hercegovine, jednim sjajnim momkom iz Zavidovića koji zaista voli ovu igru. Mladi Tarik Đerzić, trostruki juniorski prvak BiH u golfu i iskreno se nadamo osoba koja će zaslužiti poštovanje i respekt svih golfera u BiH ali i šire. Mladi golfer koji će, vjerujemo u to, biti osoba koja će početi novu eru web portala bhgolf.

1. Tarik, prvo da te pitamo kako je u školi i kako se snalaziš u ova vremena?

Prvo bih da se zahvalim što ste mi ukazali čast za ovaj intervju...ove godine sam krenuo u srednju školu,i za sada je odlično, i pored trenutne situacije sa pandemijom.

2. Odakle ti ideja da uzmeš palice u ruke?

Nikada nisam razmiśljao da ću se baviti ovim sportom. Zahvaljujući mom tati prvi put sam otišao na golf teren 2016.godine i prvi put uzeo palicu u ruke. Nakon toga je trener Dejan Šaran organizovao juniorski golf kamp u Zavidovićima, pozvao me da se pridružim i tu je sve počelo.

3. Znamo da je golf jedan od najpopularnijih sportova ali i najplaćeniji. Kako ti vidiš golf u BiH?

Golf u BiH se još uvijek razvija, ali mislim da će vremenom situacija biti sve bolja, jer vidimo u posljednje vrijeme dosta pozitivnih stvari kao što je juniorska reprezentacija, Pravilnik za juniore...

4. Tri puta si bio Juniorski prvak BiH. Svaka čast. Ti si skroman momak, imaš li kakvu formulu uspjeha?

Hvala Vam na čestitkama.. formula za uspjeh je volja,trud i stalni treninzi,stalni rad, i mentalno i fizički.

5. Predstavljao si BiH na Prvenstvu Hrvatske, šta je to značilo za tebe?

Taj osjećaj je za mene neopisiv,jednostavno takve prilike se ne pružaju svakome, ponos mi je bio predstavljati svoju državu, i to mi je još veći motiv za daljim napredovanjem.

6. Planovi i želje za buduće golf dane?

Imam mnogo planova za budućnost ali glavni su daljnji napredak, što više igre na velikim terenima, što više turnira poput spomenutog u Zagrebu...

7.  Reci nam nesto što te nismo pitali a volio bi kazati?

Iskoristio bih priliku da se zahvalim roditeljima na podršci, Golf Savezu BiH, koji je prepoznao da su djeca budućnost golfa, svom GK Krivaja na stalnoj podršci, kao i treneru Dejanu Šaranu za dosadašnji trud i rad.

 

Mala skromna priča, bez puno riječi a mnogo toga je rečeno. Takvi su šampionu, jednostavni, plemeniti i znaju gdje treba da se dokazuju. Jednostavno. Ali iza te jednostavnosti stoji veliki trud i rad, a i odricanje što je mladima u ovim vremenima jako teško.

Hvala Tariku i želimo mu da ostvari sve svoje snove i da ne prestane da radi na ostvarenju svojih snova.

Ako ovaj članak ugleda svetlo dana u novom ruhu, nastavljamo dalje uz moderniji način evidencije i objava.

Hvala Tarik i veliki REŠPEKT od redakcije portala bhgolf. Zaslužio si.

Share: