Završen 5. Junior Kamp u Zavidovićima

Završen 5. Junior Kamp u Zavidovićima

Završen 5. Junior Kamp u Zavidovićima

Svi se slažu "Nikad nije bilo bolje". Sve je sa ovim riječima rečeno.

Završen je još jedan junior kamp na golf terenu Forest Creek u Zavidovićima koji možemo posmatrati i novim početkom mnogih stranica koje će vrijeme donijeti. Kada saberemo utiske bilo je FANTASTIČNO. Nikad više djece, sve bolja i bolja organizacija, a za golfere jako važna stvar...treninge su vodili domaći treneri. Ako imamo djecu i ako imamo dobre školovane domaće trenere, budućnost golfa nije u tami...Napokon smo dokazali da možemo sami upravljati razvojem.

Treninge su vodili Haris Djerzić i Adnan Šabanović, što je isto važno kao i prijem i organizacija kampa mimo treninga golfa. To zajedništvo organizacije a vremenom će doći i iskustvo, koje postaje neupitno, donose rezultat. 

Donose rezultate u organizacionom smislu, trenerskom smislu ali i rezultatskom smislu, odnosno konkretne potvrde tih nastojanja i rada.

Konkretna potvrda odnosi se na like po drustvenim mrezama, zadovoljstvo mladih učesnika kao i niihovih roditelja ali i rezultat kao sportsko mjerilo.

Na ovom junior kampu, dobili smo mladog igrača koji je po prvi put u BiH odigrao rezultat terena, popularnu i teško dostižnu nulu. Mladi Tarik Djerzić, koji je prije 5 godina počeo da igra golf i to baš na 1. Junior kampu u Zavidovićima, proslavlja svoj jubilej sjajnim rezultatom - PAR GOLF TERENA, što je i novi rekord terena Forest Creek u Zavidovićima. Punih pet godina, tri titule juniorskog prvaka BiH i onda se upisuješ u knjigu sjajnih golfera iz Bosne i Hercegovine koji su odigrali par terena. Jednostavno. Barem tako izgleda.

Pored veličanstvene organizacije, prijema djece i njihovih pratnji, golferi moraju posebno čestitati trenerima Harisu Djerziću i Adnanu Šabanoviću, podržati njhov rad i mladom Tariku Djerziću koji pomjera granice ne samo juniorskog golfa.

Hvala organizatorima kampa u ime svih golfera BiH i vidimo se iduće godine na 6. Junior kampu u Zavidovićima.

Share: